Rostade Kikärter med Salt & Vinäger

Är salt och vinägerchips din stora last? Kolla in detta. Kikärter är fullproppade med protein, fiber och mineraler. Rosta dem i olivolja och vinäger för ett garanterat bättre alternativ än friterade chips.

Rostade Kikärter med Salt & Vinäger

  • rostade kikärter1 burk kikärter
  • 3 dl vitvinsvinäger
  • 1 tsk havssalt
  • 2 tsk olivolja

Koka upp kikärter och vinäger i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och låt stå täckt med lock i 30 minuter.

Värm ugnen till 220 grader.

Lägg aluminiumfolie eller bakplåtspapper i botten av en plåt. Sila bort vinägern från kikärterna och lägg dem i en skål. Ringla över olivolja och salt och blanda runt med fingrarna så oljan fördelas jämnt. Strö ut kikärterna på plåten och rosta i ugnen i ca 45 minuter. Rör om med en stekspade efter halva tiden.

OBS! ugnsvärmen kan variera så håll lite koll efter en halvtimme och ta ut dem när kikärterna är krispiga och gyllenbruna.

Dags för snacks!

Om Glowing Planet

I'm a Swedish nutrition student based in Los Angeles. My passions in life usually revolves around health, happiness and of course food. I looove food!! I try to live life with a holistic approach, being kind to myself, others around me and to the environment at the same time. Glowing Planet is my way to radiate energy, happiness and inspiration to anyone who wants to read about it. x Elin
Detta inlägg publicerades i Glowing Recipes och märktes , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Rostade Kikärter med Salt & Vinäger

  1. Lindslay skriver:

    Jag älskar kikärter och har tänkt att testa rostade hur länge som helst så det är väl dags nu. Men för att vara på det klara, det är färdigkokta kikärter på burk vi pratar om? Inte okokta?

  2. Loreli woods skriver:

    Lägg av vad gott! Kikärtor är bland favoriterna för mig och rostade lätt ju ännu godare!
    Tack för tipset!

Lämna ett svar till Glowing Planet Avbryt svar