Är salt och vinägerchips din stora last? Kolla in detta. Kikärter är fullproppade med protein, fiber och mineraler. Rosta dem i olivolja och vinäger för ett garanterat bättre alternativ än friterade chips.
Rostade Kikärter med Salt & Vinäger
Koka upp kikärter och vinäger i en kastrull. Ta av kastrullen från plattan och låt stå täckt med lock i 30 minuter.
Värm ugnen till 220 grader.
Lägg aluminiumfolie eller bakplåtspapper i botten av en plåt. Sila bort vinägern från kikärterna och lägg dem i en skål. Ringla över olivolja och salt och blanda runt med fingrarna så oljan fördelas jämnt. Strö ut kikärterna på plåten och rosta i ugnen i ca 45 minuter. Rör om med en stekspade efter halva tiden.
OBS! ugnsvärmen kan variera så håll lite koll efter en halvtimme och ta ut dem när kikärterna är krispiga och gyllenbruna.
Dags för snacks!
Jag älskar kikärter och har tänkt att testa rostade hur länge som helst så det är väl dags nu. Men för att vara på det klara, det är färdigkokta kikärter på burk vi pratar om? Inte okokta?
yes yes, det är kokta. Antingen på burk eller hemlagade. Lycka till! :)
Lägg av vad gott! Kikärtor är bland favoriterna för mig och rostade lätt ju ännu godare!
Tack för tipset!
Varsågod. Egentligen kan man krydda med vad som helst, chili, dill, flingsalt eller vad man nu ar sugen pa. Lycka till!